Firande och allmänt julmys

GLAD FÖRSTA DECEMBER!

I förra veckan provade jag på isländskt julbak. Vi hade rumsmys och bakade en tomtesäck full med kakor. Jösses vad med kakor. Men islänska sötsaker får en klar tummen upp. Se för er själva, ser de inte alldeles juliga ut?
20151125_200134
Smaskens!

Vi hängde också upp vårt träd och klädde det med vad vi hade till hands. Är det inte bedårande? Jag tycker det var en rätt klipsk lösning på problemet med att vi inte har någon granbelysning – att hänga den under lampan råder ju bot på bristen av ljus.

20151123_170713_2
Fick lite hjälp av grannen Theo (United Kingdom) också. Tack tack.

I lördags kväll firade vi Thanksgiving. Konceptet var enkelt; ville man komma, lagade man en sidorätt (till kalkonen) och tog med en tom tallrik. Det funkade otroligt bra, och vi hade en så massiv buffé att det knappt märktes när  alla tagit. Thanksgiving är för övrigt en så fantastiskt vacker tradition. Det handlar inte om att handla massa prylar – det enda viktiga är att visa tacksamhet och kärlek. Det var en underbar kväll, kort sagt.

Thanksgiving
Jag och Ms. Amerika (Faith). 

Thanksgiving_dinner
Det här var väl på ett ungefär en tredjedel av det hela.

received_1099824023370833
Såhär satt vi. Amanda (Åland) ska ha creds för den häftiga bilden.

I söndags kväll hade vi födelsedagskalas för Bee (Blessing) som fyllde 19. Med en massa afrikaner hade vi fest i vårt rum. Det blev mycket afrikanskt skakande (herregud, jag är helt fascinerad. Hur kan de röra sig så? Jäkla magiskt, alltså) och sjungande, och även mycket ätande. Vi alla hade förberett något, och det blev tillsammans ganska extremt. Men Blessing var rörd till tårar, och vi hade jätteroligt.

20151129_192324_2
MYS!


Om en vecka far jag hem. Det är en stor lättnad. Jag trivs som saffran i en lussekatt här, och jag vill inte hem i den meningen, men livet på RCN är extremt intensivt. Det måste ändå sägas.
Om jag lite metaforiskt ska försöka förklara; Livet är saft. Livet utanför RCN är den blandade saften, medan livet på RCN är det rena koncentratet. De innehåller på ett ungefär lika mängd drama, plugg, (förstås inte lika mycket internationella tillställningar, shower, ja, RCN-grejer) träning, osv. Men allt sker så mycket mer intensivt på RCN. Det är packat i en laxask. Det är underbart, men också slitsamt. Därav är jag en månads vinterlov om en vecka, evigt tacksam.

OBS, SNÖ:
20151122_110955

Okej, vänner. Ha en fantastisk vecka, så hörs vi när vi hörs.
Kram,
sign_black

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>