Ski Week

Ja, nej. Det här inlägget blir svårt att få i linje med vad verkligheten faktiskt bjöd mig. Jag vet inte hur jag ska beskriva det fantastiska jag varit med om, men jag ska nu ge det ett uppriktigt försök. Detta var min Ski Week:

Fredag (Dag 1):
Vi lämnade campus med samtliga andraåringar och hälften av förstaåringarna bakom, fem minuter efter att lektionerna slutat. I bussar snirklade vi oss över, under och emellan bergen 4 timmar i nordlig riktning. Cirka en halvtimme utanför Stryn nådde vi vår slutdestination – ett skidcenter. Det var tre byggnader, en ”main building” och två (för visso stora) stugor. I de tre husen blev vi fördelade i olika rum med tillfälliga roomies och fantastiska sängar. På kvällen fick vi middag och skidutrustning, vilket följdes av tidig sänggång (åtminstone för min del) för att ladda inför Dag 2.

Lördag (Dag 2):
Upp med tuppen till gröt-frukost för att sedan sno på sig skorna och ge sig ut i snön. Hela förmiddagen spenderade min grupp (som gav sig själv kodnamnet Mighty Foxes) på att lära sig hantera situationen med fötterna fastspända på två instabila platsplankor och du som förväntas stå upprätt trots omständigheterna. För vissa var detta mer problemfritt än för andra, då vi alla hade väldigt olika utgångspunkter i förkunskap och naturlig talang. Jag skulle säga att jag klarade mig väl, men att jag absolut behövde träningen.

På eftermiddagen for vi ut i spåren på en liten tur, vilket var riktigt roligt. Spåren var jättefina och det hela flöt på väldigt bra.

IMG_2400
Jag, Tess och Mean (Kambodja).

IMG_2415
Solen kom fram på allra vackraste sätt lite senare under dagen. De här bilderna är från tidig morgon.

På kvällen tog vi sovsäckar och pannlampor och gav oss iväg till en Gapahuk (ett vindskjul bestående av tre väggar och ett golv av träplankor). Vi gjorde en stor lägereld  och drack varm choklad, åt kakor och sjöng sånger, för att därefter krypa ned i säckarna – uppradade som små sardiner – i närmare 15 minusgrader och sova. Delen om att sova blev för  många ganska relativ, då de flesta frös  eller låg obekvämt. För egen del gick det hela fint.

Söndag (dag 3):
Vi klev ur sovsäckarna och gick tillbaka för ännu lite mer gröt (som jag insett är väldigt gott) innan dagen drog igång. Söndagen var dedikerad lekar, så ut på ett fält begav vi oss, och i strålande sol och med klarblå himmel spenderades hela vår dag med att återuppleva åren på fritids.
IMG_2494 IMG_2506 IMG_2512 IMG_2513 IMG_2557 IMG_2568 IMG_2571
Det kändes betydligt högre än det var, må jag säga. Ramlade gjorde vi allihop, men jäkla roligt hade vi på köpet.

IMG_2663 IMG_2580 IMG_2616
Yehya (Libanon), jag, Mean (Kambodja) och Johanne (Norge).
IMG_2649
Snoga. Snow + Yoga.

IMG_2629
Det var ju trots allt Alla Hjärtans Dag (som tyvärr spenderades iväg ifrån min kära), som vi inte alls firade, men som i en bild fick uppmärksammas. 
IMG_2631
Norskan i sitt natur-habitat.

Sen var det i vanlig ordning varm choklad och middag som fick runda av dagen.

Måndag (dag 4):
Detta var sista dagen på skidor, och även utan tvekan den häftigaste. Konceptet var att åka på lång tur. Så efter att ha haft Breakfast Duty (vilket innebar att laga gröt, brottas med en högteknologisk kaffemaskin och diska tallrikar) for vi ut i kylan. På morgonen snöade det, väldigt ömt och vinteraktigt. Fram till lunch gled vi i spåren, efter lunch tog vi sikte och drog rakt upp för berget. Off-pist i mjuk pudersnö, likt ett litet lemmeltåg, ökade vi antalet m.ö.h. tillsammans stegandes som pingviner. Sedan spenderade vi resten av dagen med att åka upp och ned i backarna. Jag är van vid slalom, men ta mig på orden som om de vore fysiska när jag säger att det är annorlunda med längdskidor på. Ration mellan minuter ståendes och minuter face-plantad djupt ner i snön når nog ungefär 50-50. Det var fantastiskt. Det var länge sedan jag skrattade så mycket under en och samma eftermiddag. Och utsikten. Folket. Åh, vad denna dagen kommer stanna hos mig länge.
ellen på johanne IMG_2680
Mighty Foxes lunch-pausar i snövädret.

IMG_2716
Ärligt talat. kan ni ens föreställa er att vi faktiskt var där som i PÅ RIKTIGT?

IMG_2724
IMG_2694FACE PLANT! Observera avsaknaden av en skida…

På kvällen åkte vi natt-skidåkning i upplysta spår. Månen som sneglade på oss i kombination med sensationen av att susa fram i ny-skapade rännor var helt magiskt. 

Tisdag (Dag 5):
Vi vaknade, åt, städade, åkte.

Ja. Kort och gott hade jag en makalös långhelg. Det var jätteroligt att se utvecklingen hos alla (mig själv inkluderad), från vilket nivå man nu började på, till var man slutade. Vi alla förbättrades verkligen och det hela var långt ifrån vad jag kunnat hoppats på. Tack RCN för möjligheten. Det får alla tummar jag äger pekandes i den rakaste riktning uppåt.
Johanne ska ha creds för alla fina bilder.
Kramsign_black

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>