Tillbaka

Tillbaka på campus och tillbaka till bloggandet.

I fredags satte jag mig på tåget från Oslo till Bergen efter att ha spenderat två (helt fantastiska) veckor hos pojkvän Vemund på deras äppelgård. Genom dalar och över berg for vi för att sju timmar senare möta upp våra co-years (alltså vår årskull som vi gick med förra året) i Bergen. Det var en återförening som gav talan åt kärleken oss alla emellan. Tårar, kramar, öronbedövande skrik och skratt i timmavis klargjorde hur mycket vi alla saknat varandra.
Lördagen spenderades som turister i Bergen. Vi åkte upp till Ulriken, gick på muséer, kollade på kyrkor och åt pizza. Vid 18 satte vi oss i bussarna som tog oss hem och när det så småningom börjat skymma körde vi förbi vår matbutik (också känd som byn Flekke) och in bland studenthusen. Med vår (alldeles extremt tilltagna) packning tog vi oss alla till våra respektive rum för att packa in oss och krypa till kojs.
Söndagen använde jag till att packa upp allt, dekorera mitt hörn och umgås med folk. Sent på kvällen anlände bussarna med förstaåringar, och det kändes surrealistiskt att dena gången så på andra sidan spektaklet av andraåringar som slår på bussrutorna, skriker efter sina rumskompisar, spelar hög musik och tjoar. Jag var den som slog, skrek och tjoade utanför bussarna och inte den som satt förskräckt och nyanländ inuti.
Måndag och tisdag gick ut på att bekanta sig med alla nya ansikten och namn, inklusive ha en väldig massa möten om hur viktiga vi är och vilket ansvar vi nu bär för våra nya familjemedlemmar. Idag har jag hjälp till i Care Centre hos sjuksyster som First Aider i tuff overall och regningt väder.

I mer generella termer:
Mitt rum är jättebra. Jag bor med tre andraåringar (vilket gör oss till det enda rummet på campus som bara är andraåringar). Det beror på att vi har status som ”Gender Neutral” rum, alltså neutralt vad gäller kön och sexuella läggningar. Vi är inte ”renodlat tjejrum”. Troligen kommer en förstaåring fylla den femte platsen vid tillfälle, men eftersom lärarna inte vet hur de ställer sig till vårt rums status kan de inte placeras här utan vidaare diskussion. Just nu är vi i alla fall jag, Nagisa (Japan), Tess (Nederländerna) och Kaaka (Grönland).

Det känns underbart att vara tillbaka. Det känns mer som hemma nu när man bott här ett tag och mer liksom vant sig vid koncepten och hur allt fungerar. Att få lära känna hundra nya är också fantastiskt. Ytterligare historier att få ta del av och ännu fler perspektiv att införa i diskussioner och konversationer. De verkar nöjda hä, de också, och jag tror att året framför oss kommer att bli underbart.

20160823_193655
Mitt hörn…

image5
First Aiders i tjänst…

Hoppas ni alla haft en go’ sommar och att skolstarten/starten på jobbet/starten på hösten tar väl hand om er. Kram!

sign_black

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>