Våren tog sig även hit

I dalen mellan de stolta bergen,
där snön nyss skylde backen,
återstår bara fotspår – vita i färgen,
vitsipporna står raka och det är liv i myrstacken.

Nåväl, jag är ju inte någon poet heller.
Vad som sägas vill: våren har hittat till Flekke!
Solen värmer våra kinder (för oss skandinaver står det i perfekt correlation till osunt röd-bränt skinn, men det är lite så det ska vara i april) och den ljumna vinden som drar över oss känns som sammet i själen.
Det är konstigt hur påverkad man faktiskt blir av vädret, men denna våruppvisning gör mig lycklig. Allt känns så signifikant mycket enklare. Innan jag kom till Flekke (där det tenderar vara grått för det mesta) insåg jag aldrig hur smittsam solen är – den skiner, och jag finner mig själv göra detsamma. Inte så att jag blivit så väldigt påverkad av det lite mindre färgsprakande vädret (jag är ganska stabilt positiv och glad), men det är helt enkelt en kick när våren kommer på det här sättet.

Sedan sist har jag fått mina mars-betyg (vilka kändes stormbra!), haft lite inlämningar, socialiserat, tränat, skrivit prov, ätit, pluggat och blivit utvald till activity rep. i mitt hus. Detta innebär att jag kommer stå för att organisera aktiviteter både inom huset, men även för hela campus. Hur kul låter inte det? Jag är enormt taggad!

Livet är jättefint, för att fatta mig kort. Just den senaste veckan har jag haft ett sådant extremt sug efter sommarlov och att vara med min familj, mina släktningar och mina vänner hemmavid. Det beror troligen på att vårpyssel för mig associeras med trädgårdsjobb hemma med familjen, kaffe bland vitsipporna med morföräldrarna, lekar ute med kusinerna och att helt enkelt leva livet som jag levde hemma. Men att uppleva vår på RCN är en kategori av lycka i sig självt, det också. Och att se allt liv på campus, alla som sitter i solen och pluggar, äter ute, socialiserar i gräset; det är… vackert.

20160407_141747
Selfie med Blessing (Zimbabwe, selfie-drottningen), mig och Edwina (Namibia).

Jag hoppas solens armar nått er också, och att den omfamnar er med samma värme som den nu håller oss. Ha det fint! Kram
sign_black

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>